Povratak

Javnozdravstvena akcija povodom Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva

Mjesec svjesnosti o raku debelog crijeva

Obilježavanje Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva
Promocija Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva
Pošalji uzorak, spriječi rak!

Povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom – Sekcijom za preventivnu aktivnost, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, organizira javnozdravstvenu akciju koja će se održati 4. ožujka 2023. godine u Zagrebu, na Trgu Petra Preradovića u vremenu 10 – 14 sati. Javnozdravstvena akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

U Hrvatskoj je rak debelog crijeva najčešći novodijagnosticirani rak s preko 3.600 novih slučajeva godišnje, a ujedno i drugi najčešći uzrok smrti od raka (iza raka pluća) s 2.102 umrlih u 2021. godini.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je educirati stanovništvo o raku debelog crijeva kojeg je moguće ne samo rano otkriti već i spriječiti. Ujedno se želi podići svijest o organiziranim preventivnim pregledima koji se provode još od 2008. godine u okviru Nacionalnog  programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. U Program se pozivaju svi građani  u dobi od 50. do navršene 74. godine.

Pozivamo Vas da se pridružite i doprinesete daljnjem jačanju aktivnosti na području prevencije, ranog otkrivanja i liječenja raka debelog crijeva.

Zagreb, Trg Petra Preradovića
4.3.2023. od 10.00 do 14.00 sati

Novosti i istaknute objave

“preko 3.600 novih slučajeva godišnje,”

Ostale objave

Skip to content