Povratak

Obiljezavanje Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva, promocija Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Povodom obilježavanja Mjeseca svjesnosti o raku debelog crijeva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u suradnji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom – Sekcijom za preventivnu aktivnost, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo ,,Dr. Andrija Štampar“, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom i udrugom studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Cromsic organiziraju javnozdravstvenu akciju koja će se održati 2. ožujka 2024. godine. u Zagrebu, na lokaciji Trg Petra Preradovića u vremenu 10 – 14 h. Javnozdravstvena akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Cilj javnozdravstvene akcije je što više educirati stanovništvo o ovom drugom po učestalosti i smrtnosti sijelu raka kojeg je moguće ne samo rano otkriti nego i spriječiti. Ujedno se želi podići svijest o organiziranim preventivnim pregledima koji se provode još od 2008. godine u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Pregledima su obuhvaćeni svi građani oba spola od 50-navršene do 74 godine.

Pozivamo Vas da se pridružite i na taj način doprinesete daljnjem jačanju aktivnosti na području prevencije liječenja raka debelog crijeva (pozivnica).

Zagreb, Trg Petra Preradovića
2. 3. 2024. od 10.00 do 14.00 sati

Novosti i istaknute objave

Ostale objave

Skip to content